Lördag

God morgon!
Hoppas att ni mår bra idag. Jag käänner mig faktiskt utvilad, för en gångs skull... Theo väkte mig bara en gång inatt. Sorry för dåligt bloggande igår men det lär tyvärr inte bli bättre idag eftersom jag ska jobba 12-19.45. Kul va? Känns lite tråkigt då det är hur fint väder som helst! Jag har precis gått en lång runda med Theo så lite frisk luft har jag i alla fall fått idag.

Nu måste jag gå och göra vid mig och äta frukost, kanske slänger in ett inlägg innan jag kör till jobb, om jag komme rpå nåt kul... :P

Annars får ni ha en bra dag!


God morgon solstrålar!

Idag är ingen postiv dag... Jag har knappt sovit inatt. Känns ju bra när man var så trött så man höll på att somna lite överallt igår. Jag gick ich la mig strax innan 12 och tänkte att jag skulle sova non-stop till klockan nio men nej, min kära, älskade lille Theohar väckt mig fyra gånger inatt, han ville gå ut. Så ut gick vi, totalt fyra gånger. Min sömn blev inte riktigt som planerad. Dessutom är detta en hemsk dag, seminarie 13-15 och sen jobb 17-21.15, kul dag va?

Vad ska ni göra idag?

Om man skulle...

... börja röra på sig lite nu, sitter fortfarande i pyamas och har inte ens ätit någon frukost! Jag ska ta tåget om en och en halv timme haha :P

Jag ska
  • äta frukost
  • platta håret
  • sminka mig
  • gå ut och kissa med Theo
Allt detta på 70 minuter! Vet inte vad jag ska ha på mig heller :S


Christina Aguilera - The Voice Within [live]

Älskar denna låten!





Den senaste veckan har jag fått flera nya läsare, glöm inte att lägga till mig på bloglovin så att ni inte missar något nytt inlägg :) Är jätteglad för varje läsare jag har! :D


Follow DiaryOfMadeleine

Torsdag

Shiit vad veckorna går fort nu! Märks att det är vårtermin nu, jag har alltid tyckt att den går mycket snabbare än höstterminen. Nu är det i alla fall torsdag och jag måste skriva klart min rapport. Vid ett tiden ska jag träffa Jenny vid Ebbas fik i stan.. Hon åker till Thailand imorgon, jag är inte avundsjuk. Ikväll ska vi visa vår lägenhet för några eventuella köpare (?). Vi får hoppas att det går bra så vi får sålt den någon gång! Jag missar träningen ikväll men lägenhetsförsäljning får gå före.

Träningen igår gick skitbra! Nu kan jag stegen på jazzen också, vi gick ävenigenom lite nytt så det ska jag träna in här hemma. Gillar den dansen mer och mer hela tiden! Massa piruetter haha, nej men den bara flyter på och är snabb...
Denna låten dansar vi till:



Detta är vår streetuppvärmning:

Sjukt!

Sett på Facebook, bland annonserna


Skulle du vilja veta din dödsdag?



Jag skulle verkligen inte vilja veta. Tänk bara när det närmar sig, att gå och vänta...

Onsdag

God morgon bloggen!

Är allt bra med er idag? Jag mår prima! Har snart vaknat till ordentligt. Ska t apå mig myskläderna (som jag förövrigt ska bo i idag) och gå en runda med Theo. Sen blir det frukost och att renskriva anteckningarna från igår. Sen får vi väl se. Jag ska försöka skriva något roligare i bloggen än vad jag gjorde igår. Men det blir ju lätt så i veckorna, att man inte hinner med ochman gör mest en massa tråkiga vardagsgrejer då.

Som ni såg i inlägget jag slängde in lite snabbt igårkväll så blev det ingen mer shopping för mig igår. Fast det jag fyndade var ju sjukt bra!

Dansträningen igår gick bra :) Nu känner jag mig säkrare på de danserna än vad jag gjorde veckan innan lovet. Jag har missat två gånger och när man går i tre olika klasser är det lätt att blanda ihop vissa steg. Det blir ju inte så bra om man säger så! Jag ska öva lite här hemma tills imorgon och till jazzen ikväll.

Nu piper vovven så jag får väl masa mig ut!

Vi hörs sen! ♥


Bild från barnpassningen. E ville inte sitta still så han blev suddig haha.

Dagens


Gina Tricot, 29 kronor


Gina Tricot, 29 kronor

Ursäkta dåliga mobilbilder!

Tisdag

Hej hopp!!

Jag har varit frånvarande idag men det beror på att jag inte har varit hemma för jag har varit ute i fält, som det så fint heter. Har gjort min deltagande observation idag vilken jag utförde på pappas företag under tre timmar. Därefter blev det lunch i Landskrona med Cassandra sen gick vi en runda på stan. Jag köpte en klänning och en spetstopp för 29 kronor styck på Gina! Vi var och hälsade på min styvsyster i hennes butik sen körde jag hem och Cassandra gick. Nu sitter jag här och väntar på att maten ska bli klar i micron.. Ska iväg och dansa om en halvtimme, är riktigt seg... Känner inte att jag kan danserna heller men vi får hoppas att hon går igenom nu efter lovet! När jag kommer hem från träningen ska jag duscha ultrasnabbt för vi ska iväg direkt, till familia. De har öppet till 22.00 ikväll och JC ska ha 200 kronor rabatt på jeans! Tänkte försöka hitta ett par ljusa :) Jag lägger in bilder på dagens shopping ikväll istället eftersom jag gissar på att den kommer utökas senare!

Hur har eran dag varit?

Vet att jag int ehar svarat på alla kommentarer, men jag lovar att göra det ikväll :)
Har även en kommentar som är en hel sida lång att läsa klart, om aborten... Kul att läsa era åsikter!
 Fortsätt kommentera!


Nu plingade micron!

Usch

Detta är en seg dag. Jag har suttit och sökt efter en bok på alla möjliga bibliotek här i närheten men hittarbara den gamla upplagan. Till slut gav jag upp och sökte efter den på Lunds universitetsbibliotek, det fanns självklart inga inne i Helsingborg. Satte upp mig på kö och får plats nr fyra. Fem minuter senare får ajg ett mail där det såtr att jag kan hämta boken! Yaaaay! Man får dock bara låna kurslitteraturen i två veckor :S Ska köra lite tidigare så att jag hinner hämta boken innan träningen!

Ska snart laga mat, det blir kycklingfilé och rotfruktsgratäng. :)

M tycker till

U T B I L D N I N G
Såväl gymnasieutbildning som högskole-/ky- eller universitetsutbildning. Det ger inte bara bättre lön, man har en klar fördel på arbetsmarknaden, och främst av allt; kunskap är makt. Jag tror att det är bra för självkänslan att veta att man klarat något som en hel utbildning, att få en yrkestitel. Det är vad jag strävar efter! Om cirka 15 månader är jag inte bara färdigutbildad frisör, då har jag även en fil.kand. i Service Management. Jag längtar.

K L A D D K A K A
Jaa, vad ska jag säga. Jag har bakad två kladdkakor denna veckan, åt dessutom kladdkaka hos mamma i torsdags.
Min favoritkaka!


Läste på Blondinbellas blogg att socialministern vill begränsa möjligheten att ta reda på barnets kön medans det ligger i magen. Detta på grund av att fler och fler aborter beror på just detta, att folk anser att deras barn har fel kön. Jag tycker bara att det är sjukt! Tänk om det bara skulle springa runt folk av ett och samma kön på jorden.. Okey, det är en omöjlighet, men det måste ju bli fel i balansen om vi nu ska börja styra över detta. Läs artikeln här. Jag tycker att de ska införa en lag om att man inte kan få reda på barnets kön förrän det är för sent för abort!

Vad tycker ni? Är det rätt att göra abort pga att barnet har "fel" kön?

Måndag

God morgon!!

Hoppas att ni har sovit gott!! Det harj jag och det var hemskt svårt att ta sig upp imorse :/

Sitter och äter min havregrynsgröt nu för vi har knappt nån frukost hemma plus att vi har glömt ta fram bröd ur frysen men men... Så går det! Idag är det föreläsning 9-12 sen är man "ledig" till fredag... Hoppsd det inte blir en alltför svår uppgift denna veckan. Ikväll börjar dansen igen efter en veckas sportlov. Min kropp kommer krevera, men det tar vi hand om ikväll!

Ha en bra förmiddag och morgon så hörs vi senare!

God natt!

Nu är det dags att stänga ned för dagen.

Hörs imorgon!

J Humphrey

Little J har verkligen den grymmaste stilen av alla tjejerna i Gossip Girl. Jag har valt ut några av mina favoriter bland hennes outfitbilder på kanal5.se.

Vilken är din favorit?




Denna är min favorit:


Rabarberpaj



Pappa kommer snart och jag har en god rabarberpaj i ugnen!

Ljusa jeans

Jag har länge velat köpa ett par ljusa jeans men det har liksom inte blivit av! Tittar lite på Ginas hemsida nu och hittade dessa. Ska prova dem nästa gång jag är på Gina. Jag äger alltså inga ljusa jeans (bara ett par vita), jag köper bara mörka... Måste ändra på mig lite nu!



Tyck till!

Tänkte starta en ny kategori, nämligen M tycker till. Ge gärna tips på vad jag kan lista, både bra och dåligt :)


Diss
S N Ö S L A S K
Alla som bor i södra Sverige (läs, Skåne) vet vad jag menar. Vi har nu haft minusgrader i några dagar och det har bara kommit mer snö för varje dag, igårkväll kom det nästan en decimeter. Jag blev superglad för hundarna blir inte skitiga och de blir inte så äckligt blöta. Men nu smälter skiten och och gator och cykelvägar består av en decimeter blött slask som tränger sig in i mina skor!



Hiss
G O S S I P  G I R L
Denna underbara serie som jag började se på direkt när den kom till Sverige men som jag av någon anledningen glömde bort när säsong ett slutade. Jag har nu återigen börjat titta på det och jag är helt såld! Älskar den!
Är det inte alldeles, alldeles underbart att bara drömma sig bort i deras rika (?) liv för en stund?



Söndag

God morgon! Sovit gott? Det har jag :) Men Theo väckte mig för 20 minuter sedan, han ville gå ut... Så ledsen jag är nu, för jag bor i södra södra södra Sverige. All snö håller på att smälta bort, ni ska veta att det blir blött när nästan en decimeter snö smälter! Jag och Theo gick ju ut men det fick bli en liten runda för mina fötter var alldeles blöta. Varmt och fuktigt ute nu, jobbigt, jag som blev så glad när det snöade. Nej, nu blir det i alla fall ingen lek i snön idag! Får sitta inne och plugga istället. Det är ingen som har lust att hitta på nåt idag?

Ny msn

Kolla in nya msn messenger!




Snösnösnö

Jag älskar snö och min söta Theo älskar snö! Eftersom vi inte har bott här i Åstorp så länge och pga att vi bor nära en stor väg vågar jag inte ha honom lös, än... Men vi var ju hos mamma idag så jag och Robert gick ut med båda hundar och släppte dem lösa så de fick springa och leka i snön. Det tyckte de var jätteskoj! Robert jobbar 8-17 imorgon och jag ingen bil så mamma ska hämta mig och Theo, om hon orkar. Då ska vi ut och leka i snön igen, lovar att fota då om jag kommer ihåg min kamera. Den tåler ju vatten så det är perfekt att ta med den ut! Min älskade rosa Samsung μ720!

Bjuder på en ett år gammal bild på en snöig Theo!

Och iväg!!

Nu drar vi! Hörs senare ikväll skulle jag tro! Ha det kaka idag! Kommer en liten nyhet i bloggen idag eller imorgon :P

Lördag

Ojdå, klockan är nästan ett redan!! Har ni sovit gott? Haha, det har jag. Gossip Girl fick mig att glömma den hemska biofilmen så jag fick sova gott sen!

Har inte gjort någonting alls idag! Vi var alla jättetrötta och sov länge, hunden sov faktiskt längst, till halv elva!

Sitter och äter frukost nu, äggmackor och ska snart lyxa till det med en Jacky-pudding, det är ju helg xD

Vad ska ni göra idag?

Friday the 13th

Usch fy, jag mår hemskt dåligt nu! Varför varför varför skulle jag så tvunget se den? Varför vill jag alltid se skräckisar? Sen när jag vväl sitter där och tittar på det så börjar jag ångra mig haha. Den var hemsk. Jag vill aldrig mer se den igen!!!



Jag är hemskt trött nu men min kropp är helt skakig så jag måste sen ett avsnitt av Gossip Girl innan jag somnar, annars kommer jag inte kunna somna!

Ni kanske är intresserade av vad som har hållt mig borta från bloggen i stort sett hela dagen? Jag har jobbat, 12-20, sen körde jag och vi åt bakad potatis med creme fraiche, skinka, rödlök, gurka och isbergssallad. Bio började inte förrän 22.45. Nu ska jag ta med mig laptopen till min säng, sätta på ett avsnitt av Gossip Girl och dricka upp min Cola, som jag knappt rörde under hela filmen!

Hörs imorgon!

Mary Kay

Igår var jag ju på Mary Kay visning hos mamma. Jag hade bestämt mig för att inte köpa något men det blev ändå deras mineral foundation :P

Jag får den om ungefär en vecka. Har länge tänkt köpa det men det blir liksom aldrig av... Testade den igår och tyckte den var bra. Mineralpuder är ju, som de flesta nog redan vet, mycket bättre för huden än "vanligt" gammalt hederligt smink och jag känner verkligen att jag behöver något annat för min hy nu.

Någon mer som testat mineralsmink?



Mary Kay Powder Mineral Foundation, Ivory 2, 419 kr.

Fredag!

God morgon alla söta läsare!!

Äntligen fredag tänker någ de flesta, utom jag... Jag ska jobba åtta timmar idag men jag ser inte alls fram emot det! Känner mig helt slut i kroppen. Men men, är glad att jag fick byta tid, den sista timmen innan stängning är verkligen seg så det slipper jag nu :)

Mamma fyller år idag så vi säger, GRATTIS MAMMA!

Vi ska ha kalas för en imorgon, ännu mer kakor och skit för mig denna veckan. Hehe.. Börjar känna mig äcklig nu faktiskt haha.

Nu är jag hungrig så jag ska gå och göra lite frukost.

Ha en toppendag!



Äntligen klar!!

Nu harjag äntligen skrivitklart mitt observationsprotokoll och renskrivet alla anteckningar jag gjorde igår under min observation. Så dumt det kändes att sitta där i en timme och titta bara. Tur man har en snäll mamma som går med på vad som helst. Jag behövde inte äns betala min egen fika :D

Sen lite shopping på det var pricken över i!

Jag ringde nyss mitt jobb för jag såg att de thade kommit upp nya pass imorgon. Frågade om jag fick byta pass och det fick jag, så jag ska jobba 12-20 istället för 15-21.15 imorgon :) YAAAY!

Nu ska jag göra lite frukost, blir lite mer "helg-frukost" idag eftersom Robert är hemma. Han har gjort något med sin axel så han har jätteont. Jag känner mig skyldig att vara lite snäll mot honom nu :) Det blir till att värma minibaguetter och koka ägg, mums! :9

Denna frukosten ser lagom god ut!

Bildlänk

Dagens fråga

Vad är din största rädsla?

Det absolut värsta som kan hända, det äckligast eller hemskaste du vet, vad gör dig rädd, osäker?

I vilka situationer känner du dig obekväm, etcetra...



Glöm inte!

Fortsätt att svara på gårdagens fråga men även på mina gamla "Dagens fråga". :)

Torsdag

God morgon!

Hoppas ni har sovit gott! De har jag men jag känner mig alldeles sel i nackenidag, inte kul. Vi får hoppas att det inte leder till huvudvärk.

Idag har vi seminarium mellan två och fyra så jag ska ta och skriva klart mitt paper nu sen blir det frukost och så... Ska hem till mamma direkt efter skolan för hon ska ha Mary Kay-visning. Jag lär inte köpa något men det är ju alltid kul att bli ompysslad lite och få prova en massa krämer :P

Igår körde jag ner till stan för att träffa Jenny. Det blev middag på Mezo, sååå mätta vi blev men det var supergott! Sen gick vi en runda och tittade lite i skyltfönsterna på Kullagatan men det var så kallt så vi gick tillbaka till bilen. Kom hem vid tio, gick ut med Theo och sen titta jag på Gossip Girl tills jag somnade.

Nu ska jag sätta igång med mitt paper! Ha enbra dag :)

Dagens fråga

Vilken är din favoritaffär?








Jag gillar både Gina Tricot och H&M. H&M för att det är så billigt (det är ju Gina också) och för att de har bra basplagg. Köper alltid baslinnen och toppar där. Gina Tricot har lite med festliga kläder änH&M så dit går man om man vill hitta något till utgången eller när man bara är sugen på något helt nytt eftersom ha "nyheter varje vecka", de har också ett bra pris. Jag illar när man kan köpa mycket för pengarna ;)

Dagens shopping

Är nyss hemkommen från Väla. Mamma och Bosse kom och hämtade mig vid halv tolv. Vi åkte till Väla och satte oss på restaurangtorget mitt imellan Rising Sun och Graffiti. Satt där och observareda vad som hände runtomkring i cirka en timme medans vi avnjöt en god fika. Jag tog en liten bakelse av hallonmousse med blåbär på och en latte vanilj. När klockan var ett tröttnade jag och mamma (Bosse gick till Clas Ohlsson vid halv) så vi gick till H&M där jag hittade en blus, köpte även Hello Kitty-strumpor. Sedan gick vi till Lindex där jag köpte trosor. Ska nämligen rensa bland mina underkläder idag, ska kaste en massa. Lådan håller på att svämma över och jag kan inte ha alla mina underkläder rena samtidigt för då får jag inte ner allt :S Haha.

Sen tog jag en runda inom BokBok, Gina och Only sen åkte vi hem. Nu sitter jag här och ska renskriva min anteckningar från observationen. Hoppas att jag får ihop tre sidor nu :S






Onsdag

Hihi, jag var på väg att skriva tisdag i rubriken men det är ju onsdag!

Gårdagen bara sprang förbi.. Fast det var väl lite mitt eget fel som inte anstärngde mig ett skit för få ut något av dagen.  Idag blir det iaf annorlunda. Igår kväll fick vi hemuppgiften via mail, uppgiften som ska redovisas skrifligt på cirka fyra sidor imorgon. Åååhh. Vi ska då utföra en observation och samtidigt ta anteckningar. Dessa anteckningarna ska vara tre sidor långa där ma beskriver allt som händer, miljön osv... Ska även skriva en sida med reflektioner typ. Mamma ska hämta mig vid 12 så ska vi köra till väla så får hon hålla mig sällskap där medans jag tittar på folk. Det hade kännts lite skumt att sitta där själv och titta bara. Haha.

Ni ska förmodligen sysselsätta er med något mindre pinsamt idag?

Jag kom inte på nån rubrik så det fick bli denna

Har bara suttit här och ruttnat hela dagen. Var tog alla timmar vägen? Hehe. Om tre kvart ska jag koppla hunden och till bege mig till stationen för att möta Natasha. Vi måste för Robert ahr bilen och han kommer hem vid 17.30. Ja, då lär ju vi också komma hem :P Hehe.

Vad har ni hittat på idag?

Fler läsare till bloggen?

Kanske funkar, kanske inte... Jag tänker testa i alla fall. Gör det du med! Klicka här.

Minnen...








iiiiTuuuuuneees

Jag vill ha tips på bra musik att fylla min ipod med!!

Skriv en kommentar om ni har något förslag. Er favoritlåt eller favoritalbum kanske??

GRATTIS

Idag fyller världens bästa Stephanie år!!!





GRATTIS på födelsedagen sötis!!


God natt!

Nyss hemkommen från pappa. Har ätit alldeles för mycket haha. Moussaka och sen min kladdkaka efteråt... Nu ska jag sova.

Svarar på kommentarerna imorgon :)

Sov gott ♥

Dagens fråga

Vem är din favoritkaraktär i Gossip Girl?




Måndag

Hej hopp alla glada!!!

Nu har vi supermycekt energi, upvilade och pigga inför en ny vecka. YAAAY!

Eller inte, jag är jättetrött nu... Steffie mötte upp mig vid stationen idag sen gick vi hem till mig och jag klippte henne. Vi var även ute och gick en runda med Theo plus att jag följde Steffie till bussen. Mina lår var så kalla så ajg knappt kände dem när jag kom hem igen haha. Det är galet kallt. När jag kom hem igen efter 7 minuters powerwalk gjorde jag kycklingsallad. Ska baka en kladdkaka snart. Jag ska ha den med mig till pappa ikväll, vi ska äta middag där :)

Vad gör ni idag?



Ett av de fina blomster arrangemangen utanför biblioteket i lördags

Filmen!

Här är videoklippet på invigningen av love & light vid terasstrapporna igår :)


Dagens fråga

Hur firade du alla hjärtans dag?

Är det viktigt för dig att vara i ett förhållande på alla hjärtans dag?



Follow DiaryOfMadeleine

Spread the love

Klicka på hjärtat

Follow DiaryOfMadeleine

Söndag

Och så var denna veckan nästan slut!

Idag fick jag äntligen sova ut ordentligt, jag sov faktiskt till halv tio idag,det var riktigt skönt. Sen väkte jag lille vovven och vi har varit ute och gått. Sitter här med ett glas o'boy och väntar på att något ska hända? Orkar inte lägga upp bilderna och filmen från igår men jag ska fixa det senare idag. Såg att där va nån som hade lagt upp en film på youtube men den innehöll bara slutet av ljusföreställningen... Jag fick med nästan allt :D

Idag har jag inget speciellt planerat. Tänkte faktiskt (kryss i taket) läsa lite inför föreläsningen imorgon. Hihi ^^, Så det ska jag göra snart.

Vad har ni för planer idag?

Hade ni en trevlig alla hjärtans dag?

Love <3 light



Sådär ja, nyss hemkomna från stan. Vi åt thaimat ikväll eftersom alla våra förstahandsval var fullbokade... Vårt eget fel eftersom vi inte var ute i så god tid.

Efter att vi hade ätit, jag åt kycklingspett med jordnötssås och glass med friterad banan till dessert, gick vi till terasstrapporna och tittade på Skapelseberättelsen. Riktigt häftigt, sen gick vi under landborge i kärlekstunneln.. Har gått runt och tittat på en massa ljus. Kommer bilder och film imorgon :D Nu ska jag sova. Blir nog en runda på love and light imorgon också..!

Sov gott



Alla hjärtans dag

God morgon!

Jag är uppe tidigt som vanligt... Somnar rätt tidigt på vardagarna nu för tiden, är ju så trött på kvällen efter träningen nu eftersom jag tränar nästan varje dag. Så nu har jag börjat dra med vanan till helgen också. När jag då somnar innan elva på kvällen så vaknar jag typ vid sju eller åtta på morgonen. Jag är till och med vaken före hunden! Det säger väl en hel del? Haha. I vilket fall som så drog jag ut Theo på morgonpromenad för lite mer än en timme sedan. Han vaknade till efter några meter ute i kylan. Termometern visar just nu -5,6 C° vilket ju är lite bättre om jämför med samma tid igår då den visade -6 C°.

Idag är jag helt ledig, första helgen på länge känns det som och det ska bli så skönt. Vi ska städa idag... Måste även se om vi kan få tag på bord nånstans :S Kunde inte bestämma oss igår så vi får hoppas att det går att få nåt i Helsingborg.

Är det någon mer som ska titta på love and light i Helsingborg ikväll?

Nu ska jag gå och hämta mitt täcke och lägga mig framför tvn i vardagsrummet ett tag, det var evigheter sedan jag slappade framför tvn på morgonen ^^,



Fredag - i skolan

Jag och Emilia sitter just nu i skolan och fixar det sista i vår projektrapport och jag har Agnes Release me  på högsta volym på ipoden :P Snart är vi klara wiiihooo! Sen är det helg. Ikväll ska vi passa Roberts systerson nere i Malmö.. 

 Imrogon är det alla ♥-dag, vad ska ni hitta på då?

Vi ska försöka hitta nåt ställe att äta på sen tänkte vi kolla in love ♥ light här i Helsingborg. Det ska ju vara olika aktiviteter runtom i stan.


Händer idag då?


Torsdag

God morgon!!

Hoppas att allt är bra med er! Här är allt toppen. Jag har varit uppe i snart två timmar. Har hunnit gå med vovven, platta håret med min nya plattång (som jag fick av Robert igår, den är rosa), ätit frukost och kollat lite på Americas best dance crew. Jag ska alldeles strax ta mig till skola, ska faktiskt gå till tåget idag för ajg gillar inte att cykla när det är halt :S Sen får Robert hämta mig vid stationen när jag ska hem ;D

Jag minns inte om jag skrev att jag beställde den korallfärgade kjolen fårn Gina, men det gjorde jag iaf och igår kom den! Den sitter perfekt, så nu får den väl hänga till sig i garderoben i några månader :( Blev dock lite halvt irriterad på brevbäraren... Robert ringde mig när jag var i skolan och berättade att den hade kommit så jag bara "kan inte du gå och prova om du kan hämta ut den?" då säger han att en kom hem till oss. Brevbäraren hade tryckt in den genom brevinkastet så påsen gick isönder. Som tura gick bara den yttersta påsen isönder... Men jag tycker ändå det är dåligt av posten. Där vi bodde innan ringde de i alla fall på först. Vet de inte vad man ska använda avierna till?

Nu ska jag röra på mig... Tänk om det hade varit såhär lätt att skriva projektrapport!

God morgon TISDAG

Nu är det skolan som gäller, senare ska jag nog träffa Maja och ikväll ska jag dansa :)

Min dag.. :)

Ska snart cykla till tåget men kan inte bestämma vad jag sk aha för jacka eller kanske kappa? Hehe....


Ha en bra dag!

Pyntar staden



Tog den bilden från bilen i Helsingborg idag. Det var några som klädde in statyn på Margaretha platsen i stickade kläder :P Tyvärr dålig kvalitet eftersom ajg var tvungen att zooma.

Jag hade tur idag för Robert hämtade mig nere i stan när han hade slutat jobba. Har precis dammsugat hela lägenheten och ätit en tallrik med yoghurt :) Ska koda enkäterna vi fick in idag sen ska jag köra hem till mamma med hennes bil så hon får tillbaka den. Ikväll ska jag träna!!

Måndag

God morgon!!

Har precis tryckt i mig frukost... Hatar det :P

Ska snart sticka till skolan, är helt sjukt trött idag!!!

Vad brukar ni äta till frukost?

Brandgul morotssoppa

4 portioner

Förberedelsetid:
20 min
Tillagningstid: 20 min
Färdigt på: 40 min
Ingredienser
1 l grönsaksbuljong
2 st orange eller gula paprikor (kan uteslutas)
4 st medelstora morötter
1 st gul lök
2 st potatisar smör att steka i
0.5 st pressad apelsin eller efter smak
örtsalt
nymalen svartpeppar
1 krm cayennepeppar

Basilika-crème fraîche:
0.2 kruka basilika
2 dl crème fraîche
salt
nymalen svartpeppar

1. Sätt ugnen på 250 grader, grillvärme. Koka upp buljongen. Lägg in paprikorna och grilla tills skalet bubblar sig, cirka 10 minuter. Vänd på dem några gånger. Ta ut, dra av skalet och ta ur kärnorna.

2. Skala och skär morot, lök och potatis i större bitar. Fräs dem i lite smör och lägg ned i buljongen. Koka tills de är mjuka, cirka 15 minuter.

3. Kör allt slätt i mixer, eventuellt med paprikorna. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med pressad apelsin, salt och peppar. Tillsätt eventuellt mer vätska. Om paprika utesluts, tillsätt mer morot eller potatis.

4. Gör basilika-crème fraîchen: Mixa basilikan i lite vatten och blanda den sedan med crème fraîchen. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera soppan och låt alla ringla basilikarippel i egna mönster över soppan.



Vi skippade basilika creme fraichen (eftersom Robert inte tycker om basilika) och blandade creme fraiche med riven ingefära.



Receptet är hämtat från recept.nu.

Söndag känns som fredag

Låt mig bara få sova ut en enda dag denna veckan!! Allt har gått i ett kör denna veckan, nästa kommer inte bli mycket bättre.

Vi håller på med ett arbete i skoaln som går ut på att vi ska göra en och vi behöver få svar frånminst 40 personer... Vi ska analysera folks gymvanor, vad olika personer tycker om sitt gym osv...

Ni får gärna lämna en kommentar om ni är intresserade av att  svara på enkäten (tar max 5 minuter) så mailar jag den!

Idag har jag jobbat, 9-17, hela dagen bara försvann... När jag kom hem lagade vi morotssoppa så nu har vi precis ätit.

Är ganska trött nu så jag ska faktiskt gå och lägga mig snart men först ska jag lägga upp receptet på morotssoppan vi åt ikväll, för den var riktigt god! :)

Tenta, storstädning och guitar hero

Äntligen så kan man bara sitta ner och koppla av!! Gjorde tenta imore, det gick väl sådär, när jag kom hem hade vi storstädning här. Håller forfarande på och tvätta... Just nu spelar vi gutar hero. Ska hem till mamma och hämta hennes bil sen. Vi behöver den imorgon eftersom både jag och Robert ska jobba :)

Ska bara ta det lugnt sen ikväll, kolla på Melodifestivalen och äta pizza :D

Nån mer som ska se Melodifestivalen?

Buhuu

God natt era små nattugglor.... Nu ska jag duscha och sen blir det till att dyka rakt ner i bingen! Kännsinget vidare bra inför imorgon, kanske för att jag inte mår 100 % bra heller. Har ont i tanden som jag lagade igår, är det normalt? Det började göra ikväll. Jag skulle snarar tänkt att det kanske gjorde ont precis närbedövningen hade släppt. Är detta normalt? Jag har ju inte så stor erfarenhet av detta. :S Jag glömde förresten att berätta om gårdagen, efter tandläkarbesökte körde vi till Coop (vilket jag knappt minns) eftersom jag hade pratat om blåbärspaj heladagen haha. Vi köpte blåbär och jag köpte även ett paket dammsugare (kakorna), vet itne varför.. Sen gick vi ut till bilen där jag somnade. Mamma körde mig fram till vårt hus, följde mig in, sen la jag mig ner i sängen och sov bort hela dagen. Vaknade vid sju och kände mig alldeles yr. Vi lagade lite mat sen gjorde jag blåbärspaj och mamma kom hit och fikade med oss. Väldigt konstig dag, kanske är därför jag inte kännt mig riktigt bra idag. Hela gårdagen passerade i en dimma, typ. Nu ska jag nanna kudden så att jag orkar tentera imorgon!

Uppmuntran

Min pojkvän försökte muntra upp mig mitt i pluggandet med lite post-it's :) Han har dessutom köpt 200 gram Marabou mjölkchoklad till mig idag! Snällis :)






extentor

Guds gåva till studenterna ;D

Sitter och övar på en massa såna nu.. Hoppas att jag klarar tentan!! Jag klarade förresten redovisningstentan, woohoooo!!!

Vad roar ni er med denna fredag? Jag hade mycket hellre gått ut och dansat hela natten haha. Imorgon blir det iaf melodifestivalstittande och sen jobb på söndag.

Fredag

Idag mår jag piss, har knappt sovit inatt och min förkylning har blivit värre!

Denna söta kjolen får mig att längta ännu mer till vår, sol, värme, sommar..


 

God morgon!

Idag är det torsdag och jag ser inte fram emot denna dagen eftersom jag ska till tandläkaren och laga en tand.... Mamma ska iaf följa med mig!

Jag vaknade kl 6 idag, Robert åkte till jobb (började på sitt gamla jobb idag) strax efter 5 och sen kunde jag inte sova riktigt, Theo låg och sov i Roberts säng haha. Vi gick upp och sen gick vi ut en runda. Det snöar jättemycket! Det blir så tyst överallt när det kommer lite snöpå marken men jag tycker att det är mysigt.

Mamma hämtar mig vid 12 så innan dess tänkte jag plugga lite. Ikväll blir det ingen träning eftersom jag ska ta lugnande för jag är så rädd för tandläkaren... Nej, men jag tycker att det är riktigt obehagligt, fick nästan panik när de berättade att jag hade ett hål. Förra gången började jag gråta, då kanske ni förstår hur det känns. Inte många som förstår sig på tandläkarskräck, tyvärr.

Har ni någon fobi?

Vill ha från Haléns

Ringde till Haléns idag för jag har ju betalt 399 kronor för en klänning som jag skickade tillbaka men det stod inte med på senaste fakturan men de hade iaf fått tillbaka den, så nu har jag 399 kronor innestående där! Tänkte faktiskt köpa ett par nya skor till streetdansen! Här är några jag har kollat på.


DC "Pixie 4" 599 kr, Haléns


Adidas "Superstar 2" 799 kr, Haléns


Ecko "Phun House" 749 kr, Haléns


DC "Alliance" 649 kr, Haléns


Ecko "Phlirtatious" 749 kr, Haléns

Vilka ska jag köpa?

Onsdag

Nu ska jag dra till träningen... Först är det street 18.30-19.45, sen showjazz 19.45-21.00. Ikväll ska jag publicera ett inlägg med en massa skor jag vill ha :) Hörs senare!!

Nyss hemkommen

Jaha, då var ännu en dag av denna veckan avklarad! Jag har haft fullt upp, precis osm vanligt. Först var det skola, vi fick gjort en hel del, sen åkte jag hem, pluggade och vilade ett tag... Ikväll var det dansträning igen, det gick bra fast jag kände mig lite seg. Veckans sista träning imorgon för min del! Jag ska ju till tandis på torsdag, då får jag lugnande så jag får alltså inte träna på kvällen :(

Just nu sitter jag och tittar igenom Pandoras kollektion, där finns så mycket jag vill ha men det ärju så dyrt! Guldberlockerna kostar från ca 1700 kronor tror jag... Silverberlockerna är ju ganska mycket billigare men det hade varit kul med en berlock med lite färg i. Har en med orangea stenar som jag fick av pappa, men jag vill ha något med rosa i nu :D Hihi!

Snart kommer mamma hit, vi ska äta den sista tårtbiten!

Trevlig kväll på er!

Måndag

JIPPIII...

Sitter i skolan nu och jobbar med en laboration i excel. Vi har kört fast på sista uppgiften, någon som vet hur man gör med x²-analys? :P Vi vet hur man utför den men nu har vi ingen aning om vad vi ska göra med resultatet!

Emilia är i biblioteket och kollar 2001 och 2006 års biobiljettpris. Vi ska räkna om priset. Kul va? Senare har vi föreläsning i fyra timmar, jag kreverar!



Dans ikväll, det ser jag fram emot!

Dagen i bilder!

Har ju lovat bilder från dagen så, här kommer de!!

Våra hemmagjorda tårtor






Både pappa och Robert skulle hålla påoch fula sig!


Rob, Ulle, Cleo och Elba


Morfar, Bosse, Richard och Jenny


Jag skär upp första biten på tårtan, ser ju helt jävla tjock ut haha (denna tårtan är också hemmagjord)


Presenten från mamma och Bosse


Duschtvål, parfym...




Silversked, öronhängen fårn Pilgrim, ljuslyktor... Fick även en pajform som inte kom med på bild!


Sen hade pappa med sig nya hörlurar till min ipod ^^,

Dagens fråga


Vem är din förebild?

Släkting, kändis, kompis, arbetskamrat....?
















Själv har jag flera stycken, en kombination av mamma, pappa och ja.. Jag vet inte :P

Kalasdag!!

God morgon!!

Jag har precis vaknat. Ska snart gå ut med Theo sen lär det bli full rulle här fram tills folket kommer vid tre. För idag ska jag  ha kalas ;P

Vi var ju och bowlade igår men först hade varit och handlat allt till tårtorna, sen kom mamma och Bosse hit, jag fick en taklampa till vardagsrummet :) Mamma hjälpte oss med smörgåstårtorna, sen blev det lite stressigt. Vi hade bokat bord med Niklas och Louise på Asian Garden kl 18 så vi hann inte göra princesstårtorna. Körde in til stan, jag åt sushi och de andra tog mongolisk barbecue, till efterrätt blev det friterad banan med glass mums!

Efter maten stack upp till bowlingen, där vi mötte upp Lollos syster och hennes pojkvän, jag kom trea tror jag, det gick sjukt bra. Vi hade ju berättat om vårt billiga Guitar Hero som vi köpte på maxi tidigare i veckan och då ville Niklas också ha ett så vi körde dit, sen skjutsade vi hem dem och körde hem. Väl hemmagjorde vi vid princesstårtorna, en med jordgubb och en med hallon. Det vi ska göra i förmiddag är att garnera smärgåstårtorna (tre stycken) samt att jag ska slänga ihop ågra äpple/kanel-muffins!

Bilder från dagen kommer sen!





RSS 2.0