Hallon och vit choklad-muffins
Recept hämtat från boken Muffins av Sue McMahon som jag köpt på Ica Maxi.
Räcker till 24 minimuffins
Detta behöver du:
Räcker till 24 minimuffins
Detta behöver du:
- Plåt för 24 minimuffins med pappersformar
- 50 g rumstempererat smör
- 50 g strösocker
- 1 ägg
- 50 g extra fint mjöl
- 1 msk mjölk
- 50 g vit choklad, hackad
- 1 dl crème fraiche
- 200 g vit choklad, smält
- 24 hallon
- Värm ugnen till 190° C.
- För att göra muffinsen, rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg, mjöl och mjölk och rör till en slät smet. Vänd ned chokladen. Fördela smeten i formarna och baka i mitten av ugnen i 12 till 15 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut muffinsen ur ugnen, lägg över dem på ett galler och låt svalna.
- Till toppingen: Rör ned crème fraiche i den smälta chokladen. Låt svalna och tjockna något om det behövs. Skeda eller spritsa smeten ovanpå muffinsen. Lägg ett hallon på varje muffin innan chokladtoppingen stelnar.
Kommentarer
Trackback